Filter

Netværk

Tale

Data

Vores mest populære mobilabonnementer

Vi har fundet 0 mobilabonnementer

+

+

+

+

+

+

Tjek de markerede priser. De er billigere end tilsvarende mobilabonnementer!

Se statistikker

+

+

+

+

+

+

Størrelsen på vores provision har indflydelse på sorteringen.
Mobilabonnementer – en lille ting med kæmpe betydning

Medmindre du har levet under en sten de sidste 15 år, så ved du med garanti, at mobilen i dag er blevet en lige så nødvendig ting som mad på bordet og luft i lungerne. Hvad der førhen var en luksus, er i dag en selvfølge – uanset alder. Med mobilen kommer også mobilabonnementer, og gennem årene er det blevet sværere og sværere at finde rundt i bassinet af mobilabonnementer, der alle siger, at de er de bedste. 

Men hvordan skal du så vælge? Jo, det forsøger vi at hjælpe dig med at besvare – for det er både helt ligetil og lidt kompliceret på én og samme tid. Nu skal du høre hvorfor! 

Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge? 

Forestil dig at du skal til at vælge dit kommende mobilabonnement. Du går på nettet for at finde frem til dine muligheder, men hver gang du finder et nyt, overbeviser de dig om, at de er de bedste. Hvorfor? Fordi der ikke nødvendigvis er ét mobilabonnement, der stiger op på medaljepodiet og får overrakt pokalen. Markedet for mobilabonnementer er proppet med selskaber, der kan tilbyde noget forskelligt, og de kæmper en kamp om at finde frem til deres kendetegn – hvad end det er fri tale eller fri data. 

Som forbruger er din første opgave derfor at overveje, hvad dit behov er. Har du fart i fusserne hver dag og bruger derfor din telefon til at streame videoer, musik eller til at tjekke rejseplanen? Snakker du i telefon med din mor, far, søskende eller god ven hver dag – og gerne i timevis? Data, taletid og tjenester er nemlig nogle af de ting, mobilabonnementer især adskiller sig på. En anden faktor, der bør spille en rolle, er prisen på abonnementet. Selvom det både er muligt at få rigtig billige og overdrevet dyre mobilabonnementer, skal pengene stadig komme et sted fra. Det er vigtigt, at du stadig ser dit mobilabonnement som en udgift, så dit budget ikke ramler sammen, når abonnementet trækkes fra din konto. Så vejen til at finde det rigtige mobilabonnement for dig handler også om, at du ved, hvilken prisleje-pulje du befinder dig i. Der kan være langt fra det billigste til det dyreste – men der kan også være langt mellem fordelene på de to. 

Der er dog tre overordnede gode råd, du kan følge: 

  1. Vælg et abonnement, der kører på et netværk, der giver dækning, hvor du bor. Dette gælder typisk, hvis du bor uden for de større byer.
  2. Vælg mobilabonnement ud fra dit forbrug – og måske endda indtænk 10% ekstra, så du ikke skal betale i dyre domme, hvis dit forbrug overskrider abonnementet.
  3. Vælg et selskab, du har tillid til, og som opfylder dit behov; f.eks. familiefordele osv.

Ifølge Danmarks Statistik har op mod 73% af alle danskere en smartphone. For at få fuldt udbytte af din smartphone, vælger de fleste det billigste mobilabonnement med minimum 15 timers taletid, 50 GB data samt adgang til 4G-netværk. Du kan nemt finde ”Brugernes Favorit”, som de fleste danskere vælger til deres smartphone i vores sammenligning.

Har du ikke en smartphone, så kan du med fordel bestille et taletidskort, der fint opfylder dine krav og samtidig ikke koster et fast månedligt beløb, men hvor du betaler for dit faktiske forbrug.

Hvis du allerede har gode erfaringer med et specielt mobilnetværk (f.eks. at det dækker rigtig godt i dit område), så har vi lavet lister over de billigste mobilabonnementer med henholdsvis Telia/Telenor, TDC og 3 dækning.

Hvad er det bedste mobilabonnement? 

Hvilket mobilabonnement, der er bedst, er svært at afgøre. Igen afhænger det nemlig af dig. Hvad der er bedst for dig, er ikke nødvendigvis det bedste for din sidemakker, og derfor er det svært at finde en definitiv ’vinder’. Samtidig vil du hurtigt finde ud af, at udbyderne af mobilabonnementer ikke er helt dumme – de ændrer nemlig i deres abonnementer ofte. Rigtig ofte. Det betyder, at kårer vi en vinder i denne uge, kan samme abonnement skrabe bunden ugen efter, hvis de andre abonnementer pludselig tilbyder noget nyt. 

Det er også værd at bemærke, at mange abonnementer med dansk baggrund faktisk er underleverandører. I virkeligheden har vi at gøre med nogle enkelte store udbydere, der har mindre abonnementer, hvilket i mange tilfælde virker som en mere tiltalende faktor for almindelige mennesker som dig og mig. Som forbrugere har vi tit den idé, at de små leverandører er billigere, bedre og måske mere loyale end de store, men fordi de små leverandører i denne verden gror ud af de større, kan det godt være en misvisende tanke. 

Det bedste råd, vi kan give dig, er, at du hele tiden sammenligner mobilabonnementer. På den måde kan du også bedre forhandle med din leverandør, når du først har valgt et abonnement, hvis konkurrenterne begynder at skrue ekstra godt på priserne. Så kan der pludselig være mange goder at hente hos din nuværende leverandør. 

Der er ikke andet end at sige: Hold dig opdateret og vælg ud fra dine behov, så finder du det bedste mobilabonnement til dig. 

Hvem har det billigste mobilabonnement? 

Når vi taler om det billigste mobilabonnement, er der mange, der tror, at det er de små leverandører (eller underleverandørerne), der er billigst. Grunden til det er, at underleverandørerne hapser og låner de store selskabers netværk, og derfor betaler du som kunde hos en underleverandør ikke for vedligeholdelsen af netværket. Det kan være en god ledetråd at have i baghovedet, men vær opmærksom på at dette ikke altid er tilfældet. Det, der kendetegner mobilabonnementer, er nemlig, at priserne skifter hele tiden. Vil du hele tiden være garanteret det billigste mobilabonnement, kan du gøre det til en vane at sammenligne priserne på diverse mobilabonnementer. Vi oplever ofte, at forbrugerne læner sig tilbage og slapper af i det sekund, de har fundet deres mobilabonnement. Men faktisk kan det godt betale sig at eftertjekke sit abonnement løbende, så du ikke ender med at betale for meget. 

Kan det ikke længere betale sig for dig at beholde dit nuværende abonnement, fordi konkurrenterne overmander dit nuværende, bør du overveje at skifte – på den måde kan du endda være heldig at få ekstra fordele med i købet. 

Hvordan skifter man mobilabonnement?

Priskrigen mellem leverandørerne af mobilabonnementer er i gang, og den har været i gang længe. Mobilabonnementer er som tidligere nævnt vigtigt for enhver, og det er ikke gået leverandørernes næser forbi. De ved godt, at de skal leve op til vores behov – for ellers er vi smuttet, inden de når at klaske et ’loyal kunde ’-mærkat i panden på os. 

Falder du alligevel for et nyt abonnement – endda en ny leverandør – er du langt fra den første eller den sidste. Så nu er det tid til at skifte leverandør. Men hvordan? 
Det kan godt variere, hvordan du skifter dit abonnement, men i dag forsøger leverandørerne heldigvis at gøre det nemmere for os, så vi er mere tilbøjelige til rent faktisk at skifte. 

  • Første trin til at skifte mobilabonnement er at finde det nye.
  • Når du har fundet det abonnement, du kunne tænke dig, skal du blot kontakte selskabet bag abonnementet.
  • Herefter skal du tage stilling til, hvorvidt du vil beholde dit nuværende telefonnummer, eller du vil have et nyt.
  • Ofte er det dit nye selskab, der flytter dig. Det betyder, at du i mange tilfælde ikke skal gøre andet end at kontakte det nye selskab og sige, at du gerne vil være kunde.
  • Typisk vil du modtage et simkort via post, som du kan tage i brug, når flytningen er gennemført. Dette kan tage mellem 10 og 30 dage.
  • Du vil også modtage en e-mail, når dit gamle simkort ikke virker længere, og du derfor skal tage det nye i brug.

Det er altså exceptionelt nemt at skifte mobilabonnement. 

Hvad koster mobilabonnementer? 

Det er svært at sætte tal på, når det kommer til prisen på et mobilabonnement. Som nævnt ovenfor skifter priserne på mobilabonnementer konstant. Men en generel prissammenligning viser, at de billigste abonnementer ligger på omkring 50 kr. om måneden, hvorimod de dyrere abonnementer kan lande på omkring 400 kr. 

Prisen hænger dog også sammen med de services, du får med. Ved de dyrere mobilabonnementer får du typisk services med, der inkluderer streamingtjenester – både film, serier og musik – og samtidig kan fri tale og fri data også være med i puljen. De mest købte mobilabonnementer ligger på beløb mellem 120 kr. og 200 kr., da disse matcher de fleste forbrugeres behov. 

Hvilket mobilabonnement har bedst dækning? 

Det er de færreste almindelige forbrugere, der interesserer sig for dækningen, når de vælger mobilabonnement. Mest af alt fordi den almene forbruger sikkert ikke ved, hvad man skal kigge efter. Er du storforbruger, når det kommer til mobiltelefoni, er dækningen dog ret relevant. I Danmark har vi i skrivende stund tre forskellige trådløse mobilnetværk, vi skal holde øje med: 2G, 3G og 4G. Er du indehaver af en mobiltelefon eller en tablet med sim-kort, vil det være en af disse, du skal bruge. Det er smart at kende lidt til forskellene mellem disse, da dette hænger sammen med, hvilke behov du har og den dækning, du har brug for. 

Dækning og netværk afhænger først og fremmest af din mobiltelefon. Har du en halvgammel kending af en mobiltelefon, der ikke kan meget mere end det basale, bør du glemme alt om 4G og i stedet fokusere på de andre. 2G er nemlig det ældste ansigt på markedet. Fremkomsten af 2G gav os pludselig mulighed for at sende og modtage sms’er og mms’er – en banebrydende tid, der måske ikke ligger så forfærdelig langt væk i hukommelsen. I dag bruges 2G stadig i nogle telefoner til sms og taletid. Det skal dog bemærkes, at 2G ikke har unge ben længere, og forbindelsen vil derfor opleves som meget langsom. 

Mellem de to yderpoler, 2G og 4G, har vi 3G netværket, der i dag virker upåklageligt til både data samt opkald og sms. Med tiden er vores behov for internetadgang dog steget, og derfor bevæger mange af os mod 4G-netværket i disse moderne tider. Langt de fleste nyere mobiltelefoner kan gå på 4G netværk. Men 3G er stadig ikke ukendt for de nyere mobiltelefoner. Du har med garanti oplevet, at netværket kan skifte mellem 3G og 4G, hvilket er helt normalt, hvis 4G-signalet ikke kan finde signal. 3G-dækningen har med andre ord stadig titlen som det mest udbredte netværk. 

Spørgsmålet om, hvilken leverandør der har bedst dækning, er dog ikke lige så nemt at svare på, som det er at gennemgå de forskellige former for dækning. Dette skyldes flere ting, men f.eks. afhænger dækning ofte af geografisk placering. Bor du på landet, vil du typisk være plaget mere af dårligt netværk, end hvis du har bopæl inde i byen. Men hvad der er bedst afhænger også i høj grad af, hvad dine mobilvaner er. Bruger du kun din mobiltelefon til tale og sms, er det sjældent, at du vil opleve dårlig dækning, hvorimod dine streamingstjenester i højere grad vil få skåret arme og ben af, hvis dækningen er dårlig. 
Når vi taler om dækning, er det også vigtigt at påpege, at der ofte er tale om mål af udendørs dækning. Det er svært at give et bud på dækningen inden for husets fire vægge, da dette kan være svært at beregne. Bor du f.eks. i et nybygget hus, hvor isoleringen er i top, kan du opleve, at dækningen inden for er væsentlig dårligere, end den er udenfor i haven. 

Så hvem er egentlig bedst? 

TDC har længe siddet på magten over godt 4G-signal, hvor Telia/Telenor har haft førertrøjen på i 3G-netværket. Men som sagt er det helt individuelt, hvilket netværk der er bedst i test. Har du f.eks. ikke en mobiltelefon, der understøtter 4G, er det måske ikke så interessant for dig at vælge TDC fremfor Telia/Telenor. 

Vil du alligevel tjekke dækningen i dit område? På Mastedatabasen.dk kan du indtaste din adresse og få et nøjagtigt billede af, hvordan dækningen er i dit område. 
Vi kan ikke komme med en endelig spådom om, hvem der er bedst – for når verden omkring os, såsom træer, god isolering og vores individuelle mobil-behov, kan spille så stor en rolle for dækningen, er det ikke nemt at vælge til og fra mellem de bedste. 

 

Hvilket mobilabonnement har flest fordele? 

Som forbrugere kigger vi ofte efter, hvor vi får mest for pengene. Det er der som sådan ikke noget galt i, men vi vil sandsynligvis kigge efter forskellige ting. Derfor vil du sjældent møde to ens mobilabonnementer, når du surfer rundt. Det første spørgsmål, du skal stille dig selv, er derfor, hvad du har brug for. Hvad vil gøre dit liv nemmere? For det er helst det, et mobilabonnement skal gøre – tilpasse sig dit forbrug og din livsstil. 

For at gøre det nemmere for dig, viser vi her nogle af de populære mobilabonnementer samt hvilke tjenester, der følger med. 

Det første, du lægger mærke til, er sikkert, at pris og fordele/fornøjelser typisk følges ad. Mange bliver draget af at tage enten det helt billige eller det helt dyre, men det er vigtigt at stoppe op og overveje, hvad behovet er. Hvis du vælger det billige abonnement og alligevel ender med at betale ekstra gebyrer, hvis du taler i telefon, eller du alligevel skal ud og have abonnement til Netflix, kan det godt betale sig at regne lidt på, hvad der bedst kan betale sig. 

I bund og grund handler det om, at du skal kigge indad og beslutte, om du 1) egentlig har brug for det hele, eller 2) om du måske ikke bør overveje at smide lidt ekstra i puljen, hvis du kommer til at bruge det på længere sigt. 

Hvor stort et mobilabonnement har jeg brug for? 

Når du skal regne på, hvor stort et mobilabonnement du har brug for, er der flere ting, der er værd at have i tankerne. Først og fremmest bør du være sikker på, hvad dit minimum og maksimum er. Hvor højt og lavt kan du gå, når det gælder prisen? På den måde kan du hurtigt sortere nogle får fra flokken. Mobilabonnementer er typisk en månedlig ydelse, du betaler, og derfor skal du være i stand til at betale beløbet hver måned. Derudover anbefaler vi også, at du tænker over, om din situation snart ændrer sig? Hvis du ved, at du i fremtiden kommer til at tale mere i telefon, f.eks. i forbindelse med job, familie der flytter væk osv., kan det være fornuftigt at have i baghovedet. 

Ved du f.eks. allerede nu, at du taler mere i telefon, end du bruger Facebook? Eller streamer du oftere musik, end du taler i telefon? Det er alt sammen faktorer, du skal tjekke af, inden du vælger dit mobilabonnement. 

Selvom det er nemt at skifte sit mobilabonnement, kræver det stadig, at du hver gang skal sætte dig ind i noget nyt. Derfor er det ikke så dum en idé at beslutte sig for et mobilabonnement, der ikke skal skiftes ud lige med det samme. Du vælger vel heller ikke en sofa, du bliver træt af om 3 uger, vel? 

Vælg et mobilabonnement, du på sigt kan få gavn af – så er du ret godt dækket ind til fremtidig brug.